Chcete opravdu dobrý tip na parádního pomocníka do kuchyně? Tak jestli máte rádi rýži a má pevné místo ve vašem jídelníčku, pak skvělým pomocníkem do vaší kuchyně je bezesporu vařič rýže .

Co dokáže vařič rýže?

Vařič rýže využívá k samotnému vaření páru. Vaření rýže v páře zaručuje zachování všech výživových hodnot rýže. Pracuje automaticky, takže ho nemusíte hlídat, až uvaří, dá Vám vědět. Rýže v něm připravovaná se ani nepřipálí, ani nerozvaří a dokonce nezůstane ani nedovařená. To znamená, že na stůl ji budete vždy podávat chutnou, a tak jak má být a pochvala strávníků vás zcela jistě nemine. V případě návštěvy budou ještě dlouho vzpomínat, v případě domácích ji budou chtít víc než často.

Jak na něj?

Můžete v něm vařit všechny druhy rýže, který máte nejraději. Ať už je to jasmínová, basmati, dlouhozrnná, střednězrnná, arborio, carnaroli – zkrátka všechnu rýži co znáte. Samotné vaření rýže je už velmi jednoduché. Do rýžovaru dáte odměřené množství rýže a vody, potom ho zapnete a rýže se v něm prostě uvaří.

Jaký vybrat?

Vařič rýže pořizujte s ohledem na množství členů domácnosti. Pro dva stačí menší, pro čtyřčlennou rodinu o obsahu 1,5 litru. Větší, profesionální, a tím pádem také dražší, by měla mít každá varna restaurace. Rýžovar můžete pořídit již od 400 korun, dražší typy mají lepší zpracování a více funkcí, případně hojnější příslušenství. Optimální cenou pro váš výběr kamaráda do rodinné kuchyně může být v rozmezí jeden tisíc až tři tisíce korun. Již zmíněná varna restaurace by potřebovala ovšem větší a tím pádem také dražší přístroj. Ale i ten by neměl být nákladnou investiční záležitostí. Koupě vařiče rýže je určitě záležitost, jejíž realizací rozhodně nešlápnete vedle, ba naopak, budete přešlapovat a těšit se na tu vaši fantastickou rýži. Na rýži zdravou, obsahující cenné minerály, neobsahující lepek a lehce stravitelnou. Co víc si můžete přát? Chce to jen se rozhodnout a vyzkoušet, potom už nebudete chtít rýži vařit jinak.