Trvanlivost potravin mohou do značné míry prodloužit vakuové stroje. Zabalením potravin pomocí tohoto vynikajícího pomocníka v domácnosti můžete prodloužit jejich trvanlivost až na pětkrát delší dobu. To už stojí za to, nemyslíte? A to si ještě přitom takto zabalené potraviny uchovají svoji čerstvost, nezměněnou chuť a všechny nutriční hodnoty v nich obsažené. Vakuové stroje lzeúspěchem použít jak ve vaší domácnosti, tak ve vaší firmě.

Jak to funguje

Vakuové stroje jsou založeny na tom, že ve vakuu se zpomaluje proces, při kterém se potraviny kazí. Vysátím vzduchu dochází k narušení podmínek pro množení mikroorganismů jako jsou bakterie, plísně, či kvasinky. K balení potravin se používají vakuovací sáčky, do nichž se čerstvá potravina zabalí, vakuovací stroj vysaje vzduch a sáček zataví.

Na co všechno?

Na maso, drůbež, mořské plody , ryby, na různé druhy zeleniny – na to vše lze použít vakuové stroje. Dokonce i na některé předpřipravené pokrmy jako jsou například studené saláty. Stačí si dopředu připravit větší množství, rozdělit na jednotlivé porce, nasáčkovat, zatavit a uložit do ledničky nebo mrazáku. Stejně tak si můžete předem nakrájet a naporcovat například vaši oblíbenou zeleninu. Jejich použití je jednoduché, každý ho zvládne.

Tak co vy na to? Vakuování potravin vám může ušetřit spoustu času, kterého je vždy pomálu, potraviny se takto mohou zabalit i na cestu a další výhody vakuovacích strojů můžete objevit vy sami.