Vodní lázeň je využívána zejména pro ohřev pokrmů a jejich krátkodobé přechovávání. Jednoduše do ní vložíte gastro nádobu třeba s gulášem a vodní lázeň jej udrží v ideální teplotě po celou dobu servírování. Toto řešení je vhodné zejména do restaurací, závodních jídelen, hotelových jídelen a významnou roli hraje také na rautech, kam se vozí hotové pokrmy a je zapotřebí je udržet teple. Díky tomu jsou připravené k okamžité konzumaci. Rychlost a praktičnost, to je přesně to, co je v gastronomické oblasti zapotřebí. Čas to jsou v dnešní době především peníze.

V čem se vodní lázně liší?

Už jsme si řekli co to vodní lázeň je a jaké má využití. Pojďme se tedy blíže podívat z čeho jsou vyrobeny a jaká je jejich konstrukce. Naprostá většina modelů je z nerezu. Je to proto, že se jedná o velmi odolný materiál, který je jednoduchý na údržbu. Další důležitou vlastností je počet otvorů na gastro nádoby. Obvykle můžete narazit na modely, které nabízejí možnost umístění od jedné do tří nádob. Najít se však dají i modely s větším počtem. V restauracích jsou nejčastěji využívány modely určené k vestavbě. Pokud potřebujete mobilitu, sáhněte po pojízdné verzi. V takovém případě je dobré zvážit také pořízení plynové vodní lázně. Lze ji napájet z plynové bomby a odpadá nutnost připojení k elektrické energii. Je to ideální řešení na venkovní akce a rauty v místech, kde elektřina prostě není. Člověk si zkrátka musí umět poradit v každé situaci.