Máme-li málo prostoru ale hodně hladových zákazníků, musíme přistoupit na alternativní vybavení kuchyně. Dejme tomu, že máme nějaké bistro na kolečkách, které je teprve v konstrukční dílně. Toto bistro je nutné ale nějak zkonstruovat, a hlavně vybavit vším, co bude kuchař uvnitř potřebovat. Jsme tedy odkázání na precizní zpracování celé výrobní linky na jídlo na několika metrech čtverečných.

Co nám v tomto případě může pomoci?

Dají se koupit nebo nechat vyrobit speciální linky, které mají vše potřebné pro bistro už v sobě. Důležité je ale i umístění sporáku anebo prostě něčeho, na čem se bude připravovat jídlo. Jednou z variant je stolní varná deska. Dalšími adepty na umístění anebo šetření místem jsou varné stoličky. Obě řešení nemusí být na škodu. Lze to také vcelku jednoduše zkombinovat tak, aby měl kuchař přístup k vaření na obojím. Pokud nemá místo na varné desce, může ještě využít služeb varné stoličky, která stojí opodál. Díky tomu bychom mohli docílit vaření spousty potravin najednou. Pokud usoudíme, že by kuchaři mohla stačit jenom jedna ploténka, stačí mu využít pouze varnou stoličku a je možné, ji pouze postavit na stůl.

Co se týká vybavení bistra na kolečkách, jedná se o vcelku nejsofistikovanější kuchyni. Kuchař musí mít dostatek místa na pohyb, a hlavně musí mít veškeré vybavení po ruce. Pokud tomu tak není, nemůže být nikdy spokojený a nebude podávat dobré výkony při své práci. Proto je nutné, při návrhu pojízdných kuchyní, se spíše obrátit na profesionály v oboru. Tito konstruktéři jsou schopni vám vykouzlit nejeden zázrak.